jueves, 14 de julio de 2016

RECEPTA DE MASSA FULLADA COMÚ




INGREDIENTS

500 g farina de força
500g farina candial
15 g de sal
500ml d'aigua
75g de mantega (per al pastat)
750g de greix (per a les voltes)


PROCEDIMENT

1. Barrejar la farina i la sal i tamisar.
2. Posar a la cubeta del batedor-pastador la mantega en pomada i afegir la farina i la sal.
3. Afegir poc a poc l'aigua i pastar tots els ingredients menys el greix per a les voltes.
4. Formar una bola, donar dos talls en creu i deixar reposar 20 min.
5. Estirar la massa en forma d'estrella de 4 puntes deixant un gruix al centre per col·locar el greix.
6. Cobrir el bloc del greix amb les quatre puntes de l'estrella xafant lleugerament.
7. Xafar amb el corró fins a uns 3 cm de gruix.
8. Escampar la taula amb farina, estirar amb el corró formant un rectangle d'1 cm de gruix, 30cm d'ample per 90 cm de llarg.
9. Plegar en 3 parts iguals, volta senzilla.
10. Tornar a laminar volta senzilla, deixant reposar 20 min.
11. Tornar a laminar i doblegar les puntes cap al centre i aquestes sobre si mateixes en forma de llibre, volta doble, deixar reposar 20 min.
12. Tornar a laminar i donar una altra volta senzilla. Deixar reposar 10 min.
13. Tornar a laminar i donar una altra volta senzilla.
14. Modelar peces amb el curta pastes fer palmeres, croissants, etc.
15. Pintar amb ou batut.
16. Coure al forn durant 15-20 min a 220ºC (si s'adquireix massa color a meitat de cocció reduir la T ª a 200 º C)






No hay comentarios:

Publicar un comentario